Projekteerija: lääne partner muudab riigihanke kalliks

Sirkel & Malli hinnangul erinevad TÜ Kliinikumi projekteerimistööde hinnad üle kahe korra, sest osad firmad kaasava Soome või Kanada partnereid, teised Läti ja Leedu omasid.

Sirkel & Malli Müügijuht Margo Koppel ütles, et Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa meditsiinilinnaku II ehitusjärjekorra projekteerimistööd kõige kallima pakkumise teinud pakkuja tegi ühispakkumise Kanada projekteerimisbürooga ning Kanada ja Eesti projekteerimisbüroode tööjõukulud, halduskulud ja  muud kulud on kordades kallimad, kui Eesti büroodel. Sealt ka kahe kordne pakkumiste hinnavahe.

Sirkel & Mall tegi ühispakkumuse koostöös Läti  tunnustatuma haiglate projekteerijaga ja Eesti projektbürooga.

Koppeli sõnul on meie lõunanaabrite ning Eesti projekteerimisturu reaalsed turuhinnad võrreldavad, sellest tulenevalt suutis Sirkel & Mall ka pakkuda konkurentsivõimelist ning reaalset turuolukorda arvestavat hinda. Näiteks edukuselt teine pakkuja tegi ühispakkumuse Leedu projekteerimisbürooga ning suutis pakkuda reaalselt konkureerivat turuhinda, aga näiteks kolmanda koha saanud pakkuja pakkus hinda koostöös Soome projekteerimisbürooga ning seal on juba selgelt näha, et hind ei ole tänasel Eesti turul toimuvaga tasakaalus ning on Eesti ühiskonna jaoks majanduslikult liiga kallis hind.

Hanke pakkumised olid järgmised:

OÜ Civen 23,7 mln

Amhold 12,4 mln

Arhitektuuribüroo Kalle Rõõmus 23,9 mln

Sirkel & Mall 10,4 mln

YIT Ehitus 24,9 mln

Eviko 24,9 mln

 

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed