Maksu- ja tolliamet arestis Q Vara kinnistud

Kinnistusregistrist on näha, et maksu- ja tolliamet seadis 20. juulil Põhja maksu- ja tollikeskuse isikus käsutamise keelumärke Q Vara kinnistutele.

Arestitud on nii Eestkünka I, Koplipere tee kui ka muud kinnistud, niipalju kui neid Q Vara nimel alles on. Q Vara võlgneb riigile 18,7 miljonit krooni makse.

Peale jaanipäeva lõpetas Harju maakohus vara raisanud ja võlausaldajate huve kahjustanud Q Vara saneerimise, kuna saneerimismenetluse ajal tuli välja, et osa Swedbankilt liisitud kontoritehnikat oli kadunud teadmata suunas. Ühtlasi selgus, et Samal päeval, kui Q Vara kohtule saneerimisavalduse esitas, kantis ettevõtte nõukogu liige Tanel Peeters võlausaldajaile kahjulikel tingimustel kortereid firmast välja.

Augustis võitis GILD Fund Management enda korraldatud enampakkumise, millega sai Q Vara aktsiate kontrollpaki omanikuks. Ehkki oksjonil oli teatavaks tehtud ka 1,8 miljoni kroonine alghind, raha GILD aktsiate kontrollpaki eest ei maksnud, sest omas piisavalt suures mahus nõudeid.

Kuna Q Vara ja sellega seotud teisi osalusi müüdi nagu põrsaid kotis, kahtlustas konkureeriva pakkumise teinud ärimees, et GILD ei soovinudki Q Vara müüa, vaid soovis varad äpardunud ärist ohutult välja kantida.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed