13. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts sai volituse Pärnumaa Teede aktsiakapitali suurendamiseks

Riik suurendab ASi Pärnumaa Teed aktsiakapitali 27 mln krooni võrra, selleks trükitakse või lastakse välja 27 tuhat uut tuhandekroonist aktsiat.

Valitsuse volitused sai majandus- ja kommunikatsiooniministrit Juhan Parts tänasel kabinetiistungil.

Nagu hommikuses eelnõus oli ette pandud, saab nüüd majandus- ja kommunikatsiooniministeerium  firma aktsiakapitali suurendamiseks anda mitterahalise sissemaksena üle vallasvara. Selleks on siis, nagu oli ettenähtud ka aktsiaseltsi asutamise dokumentides, teedehoolduseks vajalik masinapark. Viimane koosneb iseliikuvatest teedemasinatest ja lisaseadmetest, mis töötavad kinnitatuna baasmasinate külge. Masinapargi valdaja Pärnu teedevalitsus (uue nimega Lääne regionaalne maanteeamet) oma tegevuses masinaparki ei vaja.

Aktsiaseltsile üleantava vallasvara hariliku väärtuse on hinnanud Pärnu teedevalitsuse juhataja poolt moodustatud ekspertkomisjon 2008. a juulis ja seda on kontrollinud audiitor.

Üleantav masinapark on amortiseerunud 76 protsendi ulatuses, kusjuures amortiseerunud on just teedemasinad. Sõiduautod ja kaubikud on suhteliselt uued. Suur amortiseerumise protsent on tingitud aja jooksul vahendite puudusel soetatud kasutatud masinatest. Masinapargi vanusest ja töövõimest tulenevalt on ekspertkomisjon hinnanud pargi harilikku väärtust kohati madalamaks kui raamatupidamislik jääkväärtus. Tegemist on spetsiifiliste vallasasjadega, mis kiiresti muutuvas turusituatsioonis ei pruugi leida ostjat ja vaatamata nende raamatupidamislikule väärtusele võib turuhind olla madalam harilikust väärtusest.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785