Jakobson: Kinnisvaraturg ootab Euroopa leebemaid rahastamsitingimusi.

Uus Maa Kinnisvarakonsultantide kinnisvara analüütiku Annika Jakobsoni sõnul tekib välismaalastel ostuhuvi uuesti siis, kui saabub hinnastabiilsus. Viimane omakorda on kinni muus maailmas.   

"Kunagine massiline välismaalaste kinnisvara ostubuum Eestis oli tingitud sellest, et loodeti kinnisvarahindade kiiret tõusu. Kinnisvara ostsid spekulandid, kelle plaan oli korter kiiresti kallima hinnaga edasi müüa," iseloomustas ta möödanikku jäänud olukorda.
Sarnast buumi ei saa lähiajal toimuma. Praegu ei loodeta kiiret hinnatõusu vaid eelkõige stabiilsuse saabumist ja seejärel vaikset hindade kosumist.
Sarnast välismaalaste ostubuumi ei saa praegu toimuma ka seetõttu, et rahastamisraskused ei ole mitte ainult Eesti probleem, vaid sama probleem on ka teistes maades. Samuti ei näe välismaailm siinset turgu veel positiivses valguses, kuna hinnalangus jätkub. Kindlasti võib olla mõningaid välismaalastest investoreid, kes ostavad soodsaid kortereid välja üürimiseks, kuid see ei saa olema massiline.

Siinse kinnisvaraturu elavnemist võib loota siis kui, esmalt Euroopas on muutunud rahastamistingimused leebemaks ning ootused positiivsemaks ning mõningase viitajaga jõuab see ka Eesti turule ning elavdab siinset majandust, selgitas Jakobson.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed