Kinnisvaraturg jätkab langust

Tänavu II kvartalis sooritati 6500 ostu-müügitehingut, teatab Statistikaamet.

Ostu-müügitehingute arv vähenes eelmise aasta II kvartaliga võrreldes kolmandiku ja suurenes eelmise kvartaliga võrreldes viiendiku.

Ostu-müügitehingute koguväärtus oli II kvartalis 4,2 miljardit krooni. Tehingute väärtus vähenes eelmise aasta II kvartaliga võrreldes 58% ja eelmise kvartaliga võrreldes kümnendiku. Selle aasta kahe esimese kvartali jooksul sõlmiti tehinguid 8,9 miljardit krooni eest. See on kaks korda vähem kui eelmise aasta esimese poolel ja 39% vähem kui eelmise aasta teisel poolel.

Ostu-müügitehingu keskmine väärtus oli II kvartalis 653 400 krooni, mis on 36% väiksem kui eelmise aasta II kvartalis. Eelmise kvartaliga võrreldes vähenes ostu-müügitehingu keskmine väärtus neljandiku. Kõige enam (41%) vähenes hoonestatud kinnisasja keskmine väärtus. Korteritehingute keskmise väärtuse vähenemine aeglustus eelmise kvartaliga võrreldes 23%-st 8%-ni.

Kõigist ostu-müügitehingutest hõlmasid II kvartalis korteritehingud 46%, hoonestamata kinnistud 34%, eluhooned 12% ja mitteeluhooned 8%. Aastaga kasvas hoonestamata kinnistute tehingute osatähtsus ligi kümnendiku korteritehingute vähenemise arvel. 

38% ostu-müügitehingutest sõlmiti Tallinna ja Harjumaa objektidega. Nende tehingute väärtus hõlmas koguväärtusest kaks kolmandikku.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed