Kinnisvaraturg jätkab langust

Tänavu II kvartalis sooritati 6500 ostu-müügitehingut, teatab Statistikaamet.

Ostu-müügitehingute arv vähenes eelmise aasta II kvartaliga võrreldes kolmandiku ja suurenes eelmise kvartaliga võrreldes viiendiku.

Ostu-müügitehingute koguväärtus oli II kvartalis 4,2 miljardit krooni. Tehingute väärtus vähenes eelmise aasta II kvartaliga võrreldes 58% ja eelmise kvartaliga võrreldes kümnendiku. Selle aasta kahe esimese kvartali jooksul sõlmiti tehinguid 8,9 miljardit krooni eest. See on kaks korda vähem kui eelmise aasta esimese poolel ja 39% vähem kui eelmise aasta teisel poolel.

Ostu-müügitehingu keskmine väärtus oli II kvartalis 653 400 krooni, mis on 36% väiksem kui eelmise aasta II kvartalis. Eelmise kvartaliga võrreldes vähenes ostu-müügitehingu keskmine väärtus neljandiku. Kõige enam (41%) vähenes hoonestatud kinnisasja keskmine väärtus. Korteritehingute keskmise väärtuse vähenemine aeglustus eelmise kvartaliga võrreldes 23%-st 8%-ni.

Kõigist ostu-müügitehingutest hõlmasid II kvartalis korteritehingud 46%, hoonestamata kinnistud 34%, eluhooned 12% ja mitteeluhooned 8%. Aastaga kasvas hoonestamata kinnistute tehingute osatähtsus ligi kümnendiku korteritehingute vähenemise arvel. 

38% ostu-müügitehingutest sõlmiti Tallinna ja Harjumaa objektidega. Nende tehingute väärtus hõlmas koguväärtusest kaks kolmandikku.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ruukki otsib TOOTEINSENERI

Ruukki Products AS

09. märts 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Nordic Houses otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

01. märts 2018

Ehituse erilehed