6. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaminister otsustab Narva kinnistu müügi lubamise 

Narva linnavolikogu homsel istungil on teemaks ka keskkonnaministrilt linnale kuuluva kultuuri- ja spordikompleksi kinnistu sihtotstarbe muutmise ning müügi loa taotlemine.

Tegu on Narva südames asuva kultuuri- ja spordikompleksiga Geneva, kus on ujula ja spordisaal, 700-kohaline teatri-ja kontserdisaal, lisaks restoran ning populaarne ööklubi. Kokku on 3-korruselises hoones pinda 5200 m2, kinnistu enda suurus on üle 7000 m2.

Viie aasta eest anti Võidu tn 2 asuv kinnistu koos hoonete ja inventariga 25 aastaks üürile osaühingule Geneva, mille omanikuks on kohalik hotelli- ja ehitusärimees Jevgeni Fjodorov. Paari aasta eest pikendas volikogu lepingut veel kümne aasta võrra.

Üürisumma  kogu kompleksi eest on 1000 krooni kuus, kuid üürnik kohustus hoonesse investeerima 20 miljonit krooni. Seni on sisse pandud 4,5 miljonit krooni.

Märtsis saatis OÜ Geneva linnale kirja, sooviga kinnistu ära osta.

„Sellest saab linnale majanduslikult tulus tehing - kultuurikeskuse müük toob Narvale 11 miljonit krooni, Geneva tehtud investeeringud maha arvatud,“ rääkis Narva linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Tamara Luigas Põhjarannikule.

Kuid nagu ka varasemate Narva linna kinnisvaratehingute puhul, vihjatakse linnas kohaliku võimu- ja ärieliidi järjekordsele võimalikule kokkumängule.

ERI Kinnisvara Narva büroo juhataja ning kohalike sotsiaaldemokraatide juhi Aivo Petersoni sõnul on tegemist naeruväärselt madala hinnaga ning hoone antakse ära sisuliselt tasuta. „Tänane hind on sellel vähemalt 30 miljonit krooni,“ teadis ta.

Isamaa ja Res Publica liikmest linnavoliniku Ants Paulsi arvates on sellise objekti puhul turuväärtust raske hinnata, kuid igal juhul peaks müük toimuma avaliku konkursi kaudu.

Linna plaani järgi toimukski linnavara müük avalikul enampakkumisel või eelläbirääkimistega pakkumisel.

Kogu müügiplaani juures võib aga takistuseks saada üks maareformi seadusest tulenev konks.

Nimelt tuleb sotsiaalmaa sihtotstarbe muutmiseks ning kinnistu võõrandamiseks saada keskkonnaministrilt luba. Kas reformierakondlasest minister Jaanus Tamkivi sellise loa ka annab, näitab aeg.

 

Autor: Koit Brinkman

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785