Sidemastide alune maa õnnestus maha müüa

Riigile kuuluvad Elioni ja EMT sidemastide ja –seadmete alune maa, mis oli koormatud pikaajaliste hoonestusõiguse või isikliku kasutusõiguse lepingutega, müüdi enampakkumisel maha.

Enampakkumise korraldas 1Partner kinnisvara, mille äripindade hindamisgrupi juhi Timo Tammaru sõnul võib enampakkumist õnnestunuks lugeda. „132 enampakkumisel olnud kinnistust õnnestus ostja leida 130-le. Arvestades turusituatsiooni ning olukorda, kus enampakkumised järjest ebaõnnestuvad, võib tulemust väga heaks pidada“. Enampakkumise käigus kerkis müüdud objektide hinnatase keskmiselt ca 6%. Õnnestumise võtmeks võib pidada õiget alghinda, mille määramisel oli arvestatud 10-12% tootlusega hoonestusõiguse või isikliku kasutusõiguse maksete näol.

Ca 60% objektide puhul osutus võitjaks kinnistu senine hoonestaja. Samas näitab ülejäänud võitjate arv, et kindla rahavooga objektide osas on huvilised endiselt olemas. Enampakkumisel osales 13 erinevat pakkujat, kes tegid kokku 204 pakkumist. Võitjaks osutusid 10 erineva pakkuja pakkumised.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ermeesia otsib ENERGIATÕHUSUSE SPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

22. september 2017

Merko otsib SEKUNDAAROSA PROJEKTEERIJAT

Merko Ehitus Eesti AS

29. september 2017

Ehituse erilehed