24. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroopindade ülevaade: Tammsaare Ärikeskus

Tegemist on Eesti suurima ärihoonega, mis opereerib hoolimata bürooturu hetkeseisust ning ka üldisest majandusolukorrast edukalt, kirjutab Kaamos Kinnisvara juht Priit Uustulnd.

Hoone valmis 2008. aasta lõpus,  ainukesed ehitustööd, mis veel käivad, on konkreetsete pindade väljaehitamistööd. Tammsaare ärikeskuses on kokku u 24 000 m2 pinda, millest u 21 000 m2  moodustavad büroopinnad ja ülejäänud on äri- ja teeninduspinnad.

Tammsaare Ärikeskus koosneb kolmest kaarjast tornist, mis kokku moodustavad omaette ühtse arhitektuurilise terviku. Tammsaare Ärikeskuse on projekteerinud arhitekt Andres Kariste.

Igal üürnikul on võimalus oma tulevase büroo sisekujunduse osas maksimaalselt kaasa rääkida. Üüripakkumised sisaldavad kogu standardlahenduse võtmed-kätte paketti ehk siis ei pakuta kliendile tühja bürookarpi, vaid täislahendust. Juhul, kui klient soovib teistsugust ruumilahendust kui standardis, siis selles osas ollakse  paindlikud, kuna vakantsetel pindadel ei ole siseviimistlus veel välja ehitatud. 

Klientidele pakutakse erinevaid lisaväärtusi  - toitlustuskeskus, autopesula, mahukas parkimine nii üürnikele kui ka külalistele, erahaigla, lasteaed, jalgrattaparkla, lillepood jne. Samuti üüripindade laiendamise võimalust tulevikuperspektiivis. Tammsaare Ärikeskusel on ligi 800 kohaga parkimisala.

Tänaseks on hoones vakantsi veerandi jagu kogumahust ning selle osa suhtes käivad igapäevased läbirääkimised. Eelmisel nädalal sõlmiti leping TEA Kirjastusega ca 2000-le ruutmeetrile ärihoonest.  Lisaks TEA Kirjastusele ja TEA Keeltekoolile avatakse detsembrikuu alguses ka suur TEA raamatupood. Lisaks on sõlmitud lepingud selliste tuntumate ettevõttega nagu Emor AS, ERGO Kindlustuse AS, Tieto, koolitusfirma Invicta, ravimifirma Pharma Swiss, Datel As, Pristis AS, Fertilitase erahaigla, ID Süsteemide AS, McDonalds Eesti.

Lähtuvalt üüripinna paiknemisest, suurusest, erilahendustest-soovidest on hinnad kokkuleppel, mis võivad erinevate üürnike puhul olla küllaltki erinevad. Arvestades hoone senist täituvust võib tõdeda , et Ärikeskuse hinnad on turul konkurentsivõimelised.

Plussid:• Soodne üür ja mõistlikud kommunaalkulud.• Asukoht peamagistraali ääres. Otseühendus kõikide Tallinna linnaosadega nii auto kui ka ühistranspordiga. (Augustikuu keskel lõpetatakse ehitustööd vasakpöörde rajamisel Tammsaare tee Järvevana suunalt, mis muudab ligipääsud hoonele senisest veelgi atraktiivsemaks.)• Kaasaegsed ehitustehnilised lahendused sh ventilatsioon ja jahutus. Kliendil on võimalik igas ruumis eraldi temperatuuri reguleerida.• Võimalus kujundada büroolahendus täpselt oma soovidele vastavalt• Avar, mahukas ja mitmekülgne toitlustuskompleks• Autode käsipesula parkimismajas• Ilusalong• Jalgrattaparkla• Ligi 700-kohaline parkimismaja üürnikele• 106-kohaline külalisparkla hoone ees• Lisaks paiknevad hoones ka lillekauplus ja R-kiosk.

Miinused:

• Ärikeskus paikneb eemal südalinnast

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785