22. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna linnavalitsus: teedeehitus ei sõltu valimistetsüklist

Elektrooniline meedia üllitas uudise Tallinnas käimasolevatest tee-ehitusobjektidest, kus väideti, et Ülemiste viadukt, Vabaduse väljak ja Nõmme turg on ammu valmis või valmivad vahetult enne valimisi, kuid avatakse alles sügisel, kuna siis saab uue  objekti avamise sujuvalt propagandavankri ette rakendada.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul oleks ta telemeestelt rohkem objektiivsust oodanud, teatab ta pressiteate vahendusel.

„Videolõigu autor Erik Boltovski pöördus ka minu poole selgituste saamiseks, kuid kahjuks ei saanud või ei tohtinud ajakirjanik minu jutust aru saada,“ kommenteeris Boroditš.

Abilinnapea ütles, et kõik kavandatud objektid valmivad lepingus fikseeritud tähtajaks ja paljudel juhtudel ka märgatavalt varem. „Juuni alguses tegime Ülemiste viadukti ehitusel tööde ülevaatuse, kuhu kutsusime ka pressi esindajad. Siis lubas ehitaja ajakirjanike juuresolekul, et viadukt valmib kooliaasta alguseks, hiljemalt 31. augustiks. Praegu võib öelda, et ehitustööd on kulgenud väga tempokalt ja juuli lõpuks annavad ehitajad objekti üle. Praegu on Ülemiste viaduktil käsil valgustuse rajamine, liikluskorralduslikud tööd ja haljastustööde lõpetamine. Liiklus avatakse augusti alguses, kuid täpne kuupäev selgub pärast tööde vastuvõtmist ja viadukti katsetamist.“

Mis puutub liikluse avamisse Vabaduse väljakul, siis toimub see kõigi eelduste kohaselt juuli lõpus. Selleks ajaks saab valmis teekatte märgistus ja lõpetatakse haljastustööd. Praegu liigub ehitusel palju raskeid masinaid ja liikluse ennatlik avamine tekitab liiklusohtliku olukorra.  

Nõmme turuhoone renoveerimine lõpetatakse samuti sügiseks. Boroditš selgitas, et esialgsete plaanide kohasel oli linnal kavas ainult turuplats rekonstrueerida. Kuna riigihanke osutus odavamaks, jäi raha üle ka turuhoone taastamiseks ja töödega loodetakse sügiseks valmis saada.

„Eestis on iidsetest aegadest saati kombeks olnud, et ehitustöid alustatakse varakevadel ja lõpetatakse sügisel. Vaatamata sügisel toimuvatele valimistele  tuleb ka sel aastal talv ja selleks ajaks püüab korralik peremees teed korda teha ja hooned katuse alla saada,“ ütles abilinnapea Deniss Boroditš. „Nii on see täna ja jääb nii ka tulevikus.“

Huvilistele teadmiseks on 30. septembriks kavas lõpetada ka Rocca al Mare promenaadi viimase etapi ehitus. „Kõik ajakirjanikud on avamisele oodatud!“ lisas linnapea ülesannetes abilinnapea Deniss Boroditš.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785