Rõngu kooli vana maja osutus varisemisohtlikuks

Rõngu keskkooli 40-aastase majaosa remondieelne lammutus näitas ilmekalt hoone närust seisu. Kanalisatsioonitorude väljalõhkumine kukutas alla laepaneeli, lisaks varises ümber paar silikaadist vaheseina.

«Kanalisatsioonist jooksis põranda alla ja sein oli alt nii ära uuristatud, et vahesein püsis püsti ainult tänu uksepiidale,» rääkis kooli remontiva ja juurdeehitist püstitava aktsiaseltsi KR Priit juhataja Peeter Kroonberg.

Kroonbergi sõnul oli jubedasse seisu kulunud kogu vee- ja kanalisatsioonitorustik. Elektrisüsteem polnud ohtlik ainuüksi kulumuse tõttu, vaid ka omaaegse haltuuramaigulise paigalduse pärast.

«Kujutage ette, et lülitasime enda arvates majast voolu välja, aga kui juhtmeid hakati maha võtma, olid need ühes seinas ikkagi pinge all,» kirjeldas Kroonberg. «Ventilatsioon oli siin täiesti null, kuigi majas õppis iga päev 260 last. Ka polnud mingisugust soojustust.»

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed