Tromp: meil pole põhjendamatuid võlgnevusi

Facio Ehituse tegevjuht Toomas Tromp vastas ehitusuudised.net küsimusele, kas neil on võlgnevusi alltöövõtjate hulgas, et neil ei ole  põhjendamatuid võlgnevusi.

„Küll on igapäevaselt teemaks tööde mitteõigeaegne valmimine, ebarahuldav kvaliteet, lepingu tingimuste eiramine, vigased arved jms.Probleemide suurenemine suhetes allhankijatega on kaasnenud järsu langusega ehitusturul,“ märkis ta.

Tema sõnul püüavad nad tekkivaid erimeelsusi lahendada võimalikult õiglaselt ja kiiresti, kõigi osapoolte (tellija,peatöövõtja,alltöövõtja) huve arvestades. Samas toob see mõnikord kaasa viivituse maksete tasumisel, millega tuleb arvestada ja mida ei saa välistada ka edaspidi.

2009. aasta esimesel poolel oli ettevõttel ca 1200 lepingupartnerit - alltöövõtjat, allhankijat ja teenuste osutajat (arvestame neid, kellega toimus rahalisi arveldusi). Bilansipäeva seisuga oli ettevõttel lühiajalisi kohustusi 177,6 miljonit krooni ja käibevara kohustuste katteks 316,6 miljonit krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed