16. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon nõuab Kobe Investmentsi pankrotti

Nordecon International kontserni tütarettevõte AS Eston Ehitus esitas pankrotiavaldused Peterburi ärikvartali ehituse tellinud ettevõtete Peterburi Ärikvartali ja KOBE Investmentsi vastu, mis võlgnevad ehitajale ligikaudu 38 miljonit krooni.

„2008. mais sõlmis Eston Ehitus ehituse peatöövõtulepingu aadressile Väike-Paala 1 ärihoone ehitamiseks. Tööde tellija KOBE Asset 1 OÜ loovutas 1. juulil 2008 lepingust tulenevad õigused ja kohustused ettevõttele Peterburi Ärikvartal OÜ, kes kuulub samasse ettevõtete gruppi kui KOBE Asset 1 OÜ (praeguse nimega OÜ Malenor). Selle kontserni emaettevõte on KOBE Holding OÜ,“ selgitas Nordecon International juhatuse esimees Jaano Vink pressiteate vahendusel. „Praeguseks hetkeks on tellija ning teine KOBE Holding OÜga seotud tütarettevõte, kellel on Eston Ehituse ees kohustusi, jätnud tasumata summasid viisil, mis viitab osapoolte maksejõuetusele. Sellest tulenevalt on Eston Ehitus ehituslepingu täitmise peatanud.“

„Eston Ehitus on esitanud pankrotiavaldused Peterburi Ärikvartal OÜ ja KOBE Investments AS vastu, kes on ehitatud ärihoone ehitustööde tellija ning finantseerija. Ehitajana on Eston tellijatele vastu tulnud ning püüdnud olla maksimaalselt paindlik probleemidele lahenduste leidmisel, kuid hetkel ei näe me muud võimalust oma huvide kaitsmiseks. Samuti kavatseme käituda ka kõigi teiste võlglastega, kes oma lubadustest kinni pidanud ei ole,“ täpsustas Vink.

„Eston Ehituse nõuded Peterburi Ärikvartal OÜ ja KOBE Investments AS vastu moodustavad hetkel ligikaudu 38 miljonit krooni. Eston Ehitus kannab Nordeconi kontserni väärtusi, mille kohaselt peab ehitaja tegevus olema kõikide osapoolte suhtes aus ja sõlmitud kokkuleppeid arvestav. Seetõttu on Eston Ehituse omanikud, väikeaktsionärid kaasa arvatud, omalt poolt vastu võtnud otsuseid, millega on tagatud AS-i Eston Ehitus maksevõimelisus oma allhankijate ja töötajate ees ning ettevõtte tegevuse jätkuvus,“ kommenteeris olukorda Eston Ehituse juhataja Priit Tiru.

Nordecon Internationali kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 20 tütarettevõtte, mis tegutsevad lisaks Eestile ka Lätis, Leedus ja Ukrainas. Kontserni konsolideeritud käive oli 2008. majandusaastal 3,9 miljardit krooni, aruandeaasta puhaskasum 171 miljonit krooni ning varade maht 2,4 miljardit krooni. Kontsern annab tööd enam kui 1 000 inimesele.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785