13. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aas: Postimaja lammutada ei ole mõtet 

Meedias viimastel päevadel arutelu tekitanud Postimaja lammutamine ei ole Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul parim lahendus ei linnale ega kinnistu  ostnud firmale.

Abilinnapea sõnul ei luba  kehtiv 2005. aasta detailplaneering Postimaja lammutada, kuigi praegu hoone  muinsuskaitse all ei ole. 

„Nii hoone välisilme muutmiseks kui uue hoone ehitamiseks oleks seega vaja koostada uus detailplaneering ning see on vägagi aeglane protsess, mille lõpptulemust pole võimalike protestide tõttu võimalik ette näha,“ ütles Aas.

Parim lahendus oleks Aasa sõnul see, kui jäädakse olemasoleva detailplaneeringu piiresse. See annab võimaluse hoone osaliseks rekonstrueerimiseks ning kuni 24 meetri kõrguseks ehitamiseks, mis on sama kõrge kui kõrvalhoone.

 „Kui Postimaja olemasolevas hoones  asendada kandekonstruktsioonid ja uus arhitektuuriline lahendus linnapilti sobiks, ei ole linn hoone renoveerimise vastu,“ lausus abilinnapea. 

Aasa sõnul tundsid mitmed arendajad viimase aasta jooksul erinevatel eesmärkidel huvi Postimaja ostmise vastu ja võivad nüüd, kui hoone on müüdud, olla pettunud. „Selliste suurte linna keskel olevate objektide arendamise suhtes on linn alati olnud tähelepanelik ja avatud konsultatsioonideks nende tuleviku suhtes,“ ütles abilinnapea.

Aas loodab konstruktiivset koostööd Postimaja ostnud firmaga, et Tallinna kesklinn saaks unikaalse ja väärika kaasaegse objekti võrra rikkamaks.

„Postimaja taga asub suurepäraselt rekonstrueeritud Rotermanni kvartal, mis on heaks näiteks vana ja uue ühendamisest,“ ütles Aas. 

Reedel, 10. juulil lõppenud Eesti Posti Narva maantee 1 asuva peahoone enampakkumisele laekus üks pakkumine, mis tuli Altenberg-Reval AS-i tütarfirmalt osaühingult Promethean. Pakkumus oli 128 miljoni kroonisest alghinnast tuhat krooni suurem.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785