Mais peatus majutusettevõtetes vähem turiste kui mullu samal ajal

Mais kasutas majutusettevõtete teenuseid 189 000 turisti, mis oli 16% vähem kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet.

Ööpäeva keskmine maksumus on langenud 2003. aasta tasemele.
Eelnevatel aastatel on turismihooaja alguskuul mais siseturistide arv eelmise aasta sama kuuga võrreldes kiiresti kasvanud. Tänavu kasutas majutusettevõtete teenuseid 58 000 siseturisti, mis oli viiendiku vähem kui mullu mais. Ida-Virumaa majutusettevõtete teenuseid kasutas 2% enam siseturiste kui eelmise aasta samal ajal, teistes maakondades siseturistide arv vähenes.

Mais peatus majutusettevõtetes 132 000 välisturisti, mis oli 13% vähem kui eelmise aasta samal ajal. Välisturiste saabus vähem kõigist peamistest turismipartnerriikidest peale Venemaa. Majutusettevõtetes peatunud Soome turistide arv kahanes ligi 6000 võrra ning Lätist ja Saksamaalt saabus kummastki üle 3000 turisti vähem. Tallinna majutusettevõtteid, kus peatus 70% majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest, väisas 14% vähem välisturiste kui aasta tagasi samal ajal. Samas Lääne-Viru, Lääne, Viljandi, Pärnu ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes välisturistide arv eelmise aasta maiga võrreldes suurenes.

Mais oli külastajatele avatud 839 majutusettevõtet 18 000 toa ja 39 400 voodikohaga. Täidetud oli 37% tubadest. 2008. aasta maiga võrreldes jäi tubade täitumus 9 protsendipunkti võrra väiksemaks. Keskmisest suurem oli tubade täitumus Harju, Pärnu, Tartu ja Lääne maakonna majutusettevõtetes.

Mais maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 482 krooni, mis oli 13% odavam kui eelmise aasta mais ning viis krooni odavam kui 2003. aasta mais.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed