Näitus Eestimaa lagunenud kultuurimälestistest jõudis Raadile

8. juulist on võimalik külastada Eesti Ajaloomuuseumi näitust „Ultima memoria. Eestimaa lagunenud ja hüljatud kultuurimälestised“ Eesti Rahva Muuseumis Raadil (Narva mnt 177, Tartu).

Näituse kuraatorid on Eesti muinsuskaitse ümarlaua esimees Mika Orava ja ajaloomuuseumi teadur Olev Liivik.

Näituse “ULTIMA MEMORIA. Eestimaa lagunenud ja hüljatud kultuurimälestised“ eesmärgiks on juhtida tähelepanu probleemidele seoses arhitektuuripärandiga. Juba 10. Jaanuaril Eesti Ajaloomuuseumis avatud ja hiljem Eestis ringelnud näitusel tutvustatakse Eesti mitmekülgset, kuid lagunenud või hävimisohus olevat muinsuspärandit. Eksponeeritud on mälestised kõikidest Eesti maakondadest ning tähtsamatest linnadest.

Olulise osa näitusest moodustab videoinstallatsioon, mis tutvustab vaatajale intervjuude kaudu muinsuskaitse hetkeseisu. Intervjueeritavate hulgas on näiteks Laine Jänes, Peeter Kreitzberg, Trivimi Velliste, Kalev Uustalu ja Jaan Tamm.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed