9. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colliers vahendas aasta suurima kinnisvaratehingu Kesk- ja Ida-Euroopas

Colliers International teatas Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonna 2009. aasta suurima ärikinnisvaratehingu läbiviimisest.

Tehingu osapool, ehitushiid Skanska müüs Varssavi südalinna äripiirkonnas asetseva Deloitte House’i Saksa päritolu rahvusvahelise firma Deka Immobilien poolt juhitavale fondile. Tehingu väärtuseks oli 117 miljonit eurot.

Vastvalminud 21 000 ruutmeetrine A-klassi büroohoone on esimene rohelise hoone sertifikaadiga ehitis Poola pealinnas. Hoone ametlik avamine toimus tänavu juulis.

Skanskat esindas tehingus Colliers, müügi juriidiliseks nõustajaks oli Clifford Chance.

Colliers on ühtlasi täielikult väljaüüritud büroohoone haldaja. Hoone ankurüürnikuks on finantsteenuseid osutav globaalne konsultatsioonifirma Deloitte.

„Deloitte House on oma klassi parim toode Euroopa Liidu kõige paremini funktsioneeriva majandusega riigis“, kommenteeris John Banka, Colliers Internationali Poola direktor.

Colliers Internationali Baltikumi investeeringute nõustamise osakonna direktori Olga Kozina hinnangul on vaatamata valitsevale pessimistlikule meeleolule kõrge kvaliteediga kinnisvaraobjektid endiselt üheks mõistlikumaks investeerimisinstrumendiks. „Praeguse investoritepoolse ülikonservatiivse suhtumise kontekstis on suuremahuliste investeerimistehingute aluseks tugevad üürilepingud, jätkusuutlik kvaliteet ja mõistlik pikaajalise perspektiivi prognoos. Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel on endiselt omad eelised ning investorid on kohandamas oma strateegiaid üleüldise olukorra ja kohaliku turu eripäraga. Sellisel tasemel tehingu läbiviimisega kinnitab Colliers investeerimisturgude funktsioneerimisvõimet ja investorite võimekust. Ka rasketel aegadel vajavad investorid rahapaigutusvõimalusi ning otsivad adekvaatseid invididuaallahendusi, mis oleksid korrelatsioonis riigipõhiste riskide ja kohaliku turu mahtudega,“ sõnas Kozina.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785