3. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn algatas Pirita uue rannahoone planeeringu

Tallinna linnavalitsus algatas kolmapäevasel istungil detailplaneeringu Piritale uue rannahoone rajamiseks ning jahisadama laiendamiseks.

Merivälja tee 1c kinnistule on kavas rajada kuni kolmekorruseline mitmeotstarbeline ärihoone, rekonstrueerida olemasolev kai ning ehitada juurde 41-kohaline jahtlaevade kai, teatas Tallinna pressiteenistus.

Ärihoonesse on kavandatud vabaajakeskus, sadamaruumid, ujula, spordiklubi, kauplus, purjespordikeskus, kohvik ja vetelpäästestaap. Planeeritav ehitis muudab piirkonna atraktiivsemaks ja rannaala aastaringselt aktiivselt kasutatavaks.

Detailplaneeringus käsitletava maa-ala suurus on 11,74 hektarit.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on Pirita jõe suudme paremkalda alale detailplaneeringu koostamise eesmärk luua supelranna ja jahisadama naabrusesse mitmesuguseid vaba aja veetmise võimalusi ning laiendada ühtlasi suurenenud nõudluse tõttu kitsaks jäänud Pirita jahisadamat.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul oli vana rannahoone ümberehitamine korterelamuks suur viga. Ta märkis, et ka praegu Pirita jõe paremkaldal asuva surfiklubi välimus on ajast ja arust ning koht väärib paremat arhitektuurilist lahendust.

"Nähes uue rannahoone maketti, tõusid ootused väga kõrgele," lausus Terik.

Planeeritava maa-ala kontaktvööndisse jäävad valdavalt äri-, sotsiaal- ja transpordimaa sihtotstarbelised kinnistud. Üldkasutatava rohealana jääb kontaktvööndisse Pirita ranna parkmets ja supelrand.

Planeeritav ala on piiritletud Pirita jõe, Tallinna lahe, supelranna, männimetsaga ning idast Merivälja teega.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Liivi Port Services OÜ. Planeeringueskiisi koostas Optimal Projekt OÜ.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785