3. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank peatas eluasemelaenu intressimäära fikseerimise

Swedbank peatab uute fikseeritud määraga laenulepingute sõlmimise ning soovitab klientidel praegusel rekordmadalate intressimäärade ajal võtta ujuva intressimääraga laenu.

Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Koit Semjonovi sõnul näitab viimase aasta praktika, et Euribor võib lühikeses ajaperioodis olla väga volatiivne. „Euribori madalseisus toimuvad kliendipoolsed fikseeringu katkestamised võivad nii kliendile kui ka pangale kaasa tuua väga suured kulutused,“ märkis Semjonov.

Semjonovi sõnul oli aktiivse laenutsükli ajal ja tõusva Euribori faasis laenude väljastamine fikseeritud intressiga hea lahendus neile klientidele, kes soovisid saada kindlustunnet oma igakuisete laenumaksete osas. „Euribori langusfaasis ootavad kliendid aga pangalt paindlikkust nende tingimuste ülevaatamisel ja muutmisel. Paindlikkus tähendab antud juhul mõlemale poolele täiendavaid kulutusi seoses vastavate pankadevaheliste finantseerimislepingute katkestamise vajadusega ja võivad ulatuda olenevalt lepingust 1-9%ni laenujäägist,“ lisas ta.

Eluasemelaenu lepingute aluseks olev intressimäär Euribor on viimasel ajal langenud väga madalale, tänane kuue kuu Euribori tase on viimase 10 aasta madalaim. “Analüütikute prognoosid viitavad sellele, et Euribori olulist tõusu lähiajal oodata pole,” sõnas Koit Semjonov.

Swedbanki eluasemelaenu portfellis on ligi 78 000 lepingut, fikseeritud intressimääraga neist vaid ligi 8500. Kõik olemasolevad fikseeringud kehtivad edasi.

Swedbank peatab fikseeritud intressiga laenutoodete väljastamise esialgu kuni aastaks. Väljastame eluaseme laene 6 või 12 kuu Euribori baasil.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785