Nõmme turuhoone restaureerimistöödega ollakse graafikus

Muinsuskaitse all oleva Nõmme ajaloolise turuhoone restaureerimistööd kulgevad plaanipäraselt. Lepingu järgi peab vana hoone valmis olema 30. septembriks. Külastajajatele avatakse maja 10. oktoobril.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on hoones juba teostatud vajalikud lammutustööd ning välja vahetatud mõningad detailid. Samuti on puhastatud kelder ning säilitatavad sisemised voodrilauad ja tuulekastid. „Juulis alustatakse vihmaveesüsteemide vahetusega, paigaldatakse uus katusekate, restaureeritakse või vahetatakse aknad ning paigaldatakse uued tehnovõrgud,“ kirjeldas Vakra tööde käiku.

Linnaosavanema kinnitusel saab Robert Natuse projekti järgi valminud maja lõpptulemusena tänapäevase, praktiliselt toimiva ja esteetiliselt kõrgtasemelise kuue, mis vastab kehtivatele tervisekaitse ning tuletõrjenormidele. Uues turuhoones hakatakse müüma puu- ja juurvilju.

Oktoobri alguses avatavas hoones on maksimaalselt arvestatud ka ratastoolis ning lapsevankriga klientidega. „Maja saab automaatselt avanevad uksed, samuti on sinna planeeritud tualetid, kus on silmas peetud liikumispuudega inimeste vajadusi,“ lisas Vakra.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

Ehituse erilehed