2. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kakumäele saab nüüd jahisadama ehitada

Tallinna linnavalitsus võttis vastu Kakumäe jahisadama ja lähiümbruse detailplaneeringu, mis võimaldab 16,74 ha suurusele planeeringualale ehitada jahisadama, ärikeskuse ja kortermajad, kuid võlavõrku sattunud kinnisvaraarendajal on võhm otsas.

"Kakumäe jahisadama rajamine võib peagi alata," teatas Raepress täna.

Samanimelise osaühingu kaudu Kakumäe jahisadama arendusega tegelev Baltreal Invest on võlgu pangale, liisingufirmale ning maksuametile, näitab maksehäireregister. Viimane maksevõlg kanti registrisse 25. mail. Riigivõlg ulatub peaaegu 1,6 miljoni kroonini. Punaseid kandeid on kokku üheksa. Kinnisvaraarendaja uueks asukohaks on Randvere küla Saaremaal.

OÜ Kakumäe Jahisadama audiitor juhib tähelepanu ettevõtte võimalikele makseraskustele: "Osaühingu lühiajalised kohustused 31.12.2008 seisuga ületavad käibevara 78,9 miljoni krooni võrra, mistõttu võivad osaühingul tekkida raskused lühiajaliste laenukohustuste tähtaegse täitmisega," seisab majandusaruandele lisatud hinnangus.

Kakumäe jahisadama teema on tänavu üles kerkinud mitmel korral. Üheks põhjuseks olid tuntud ärimehe Jaan Pillesaare osalus ja lunastamata jäänud kümnetesse miljonitesse kroonidesse ulatunud võlakirjad. Teiseks pälvis Baltreal Investi omanik Sander Kaus Äripäeva tähelepanu veebruaris sõlmitud abieluvaralepinguga. Kausi enda sõnul abieluvaraleping tema varalist positsiooni ei muutnud.

Kolmandaks käiab meedia Baltreal Investi ja ettevõtte omanike nimesid seoses kohtus arutatava kriminaalasjaga, mille kohaselt kinnisvaraärimehed ja kaitseministeeriumi ametnik riigilt väidetavalt aadrit lasid.

Raepressi andmetel on Kakumäe jahisadama alale plaanis rajada üheksa kuni kolmekorruselist korterelamut, kolm ärihoonet, lasteaiahoone ja kuni kuuekorruseline sadamahoone. Rajatavad avaliku kasutusega kõnniteed ja platsid antakse tasuta ja tähtajatult Tallinna linna kasutusse.

Detailplaneeringu koostas OÜ Ateljee Süd. Tallinna Linnaplaneerimise Amet ning Haabersti Linnaosa Valitsus korraldavad lähiajal detailplaneeringu avaliku väljapaneku. Planeeritav maa-ala asub Kakumäe poolsaarel eksklusiivsete elamurajoonide vahel, endise kalasadama ja selle lähiala territooriumil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785