30. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoonitootja Talot lubab toodangut tõsta ning võlad maksta

Betoontoodete tootja AS Talot lubab märkimisväärselt toodangu müügimahtusid suurendada ning tasuda maksuvõlad ning panagalaenu.

Traditsiooniline talvine langus ja üldine kukkumine betoontoodete turul avaldasid AS TALOT tegevusele olulist mõju – ettevõttel tekkisid aprillis esimest korda kogu 19-aastase ajaloo jooksul maksuvõlgnevused ja raskused pangalaenude kustutamisel.

„Sellegipoolest on praeguseks uute finantsvoogude osas probleemid osaliselt õnnestunud lahendada,“ ütleb AS TALOT nõukogu esimees Igor Geller. „Müügimahud praegu suurenevad ja hilissügiseni on ettevõte kindlustatud uute tellimustega. See võimaldab kustutada tänaste mõõdupuude järgi suhteliselt väikese maksuvõla (1,46 milj. krooni) ja osaliselt kohustused hankijate ees ning nõuab isegi osa varem puhkusele saadetud või koondatud tööliste uuesti töölenaasmist.“

Uute finantsvahendite kaasamise vajadus tekkis seoses Sampo Panga nõudmisega laen tagastada. „Just nimelt laenu osalise kustutamise eesmärgiga me suurendasimegi ettevõtte aktsiakapitali 10 miljonit krooni,“ selgitab Geller.

Positiivseks faktiks osutus ka kompromissi saavutamine ASiga Narva-Bark, mis sattus sarnaselt ASiga TALOT raskesse finantsolukorda Venemaa tellija süül. AS Narva-Bark juhatuse vastu võetud emotsionaalne otsus nõuda AS TALOT pankrotti tühistati.

26. juunil pani SEB Pank müüki 22 protsenti AS TALOT aktsiaid, mis kuuluvad ASile Kolle. „Ometi jääb, arvestades seda, et AS Kolle on alates 9. juunist saneerimisprotsessis, sellise sammu juriidiline põhjendatus kahtluse alla. Saneeritava ettevõtte omanduse müügivõimalus ei ole saneerimise kohta käivas seaduses täpselt lahti kirjutatud, seetõttu tegelevad antud küsimusega juristid,“ tegi Geller kokkuvõtte.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785