Teedeprojekt esitles Nasva kergliiklusteed 3D animaesitlusena

Esmakordselt Saaremaa teedeehituse ajaloos kasutas projekteerija Teedeprojekt OÜ Loode–Tehumardi kergliiklustee eelprojekti avalikul arutelul kolmemõõtmelist animaesitlust, kirjutab Oma Saar.

Animaesitluse autori Renek Loorensi sõnul loob maa-ameti ortofotode põhjal tehtud kolmemõõtmeline pilt ruumis liikumise efekti, kusjuures kavandatavat 13,5 km pikkust teelõiku saab näha nii linnulennult kui ka sõidukijuhi silme läbi. Loorensi sõnul on kolmemõõtmelise pildi kasutamine maanteede projekteerimisel üsna uus nähtus.

Sõrve maantee 2,8–16,3 km vahelisele lõigule kavandatud kergliiklustee ühendab omavahel Kuressaare linna Sõrve-suunalise kergliiklustee ja Tehumardi–Salme kergliiklustee. Loode–Tehumardi kergliiklustee ehitus koos Sõrve maantee rekonstrueerimisega algab tõenäoliselt viie aasta pärast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed