Arco Vara: sundmüügid kisuvad hinnad alla

Praegu keeruline prognoosida, kui palju võiksid kinnisvarahinnad aasta lõpuks langeda, rääkis Arco Vara Kinnisvarabüroo atesteeritud vanemmaakleri Maia Daljajev. Tehingute hindu muudavad odavamaks sundmüügid ja arendajad, kel vaja igal juhul varast lahti saada.  

"Tänased tehinguhinnad on kokkuleppelised ja erinevad sageli pakkumishinnast. Lõplik hind sõltub ikkagi vara väärtusest ostja jaoks," kinnitab Daljajev, ning lisab, et käesoleva aasta suvi tuleb ilmselt varasematest rahulikum.

Kui palju kinnisvarahinnad aasta lõpuks kukuvad, on tema sõnul praegu keeruline prognoosida, kuna osa müüjatest on loobunud oma vara müügist, kuna ei saa soovitud hinda. Teisest küljest muudavad tehingute hindu odavamaks sundmüügid ning need arendajad, kes peavad iga hinna eest müüma. "Tänased ostjad orienteeruvad kinnisvaraturul reeglina hästi, teavad, mis on pakkumises ja mis võiks olla õiglane hind ning arvestavad, et lähiajal uusi suuri elamurajoone ei kerki," märkis Daljajev.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed