Rotermanni väljakul avatakse tulevikumaja

Täna avatakse Tallinna kesklinnas Rotermanni väljakul esimene innovaatiline nullenergiaga moodulmaja, millest edaspidi võib saada plussenergiaga hoone.

Nullenergia-maja kasutab vaid nii palju enenrgiat, kui hoone ise toota suudab. Kui tellija ei soovi autonoomseid energiaseadmeid, siis on võimalik endale soetada ka pelgalt passiivmaja, mille küttekulu on tavamajast keskmiselt kümme korda väiksem.

Uudse moodulhoone väljatöötamisel oli üheks lähtekohaks, et kontseptsiooni saaks edasi arendada ka plussenergiaga majaks. See tähendab, et maja omanik võib hoone poolt toodetud energia ülejäägi energiavõrgule tagasi müüa.

Tegemist on ka maailma mastaabis unikaalse projektiga, mille avamisel osalevad  majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kontseptsiooni looja arhitekt Rene Valner ja Innovatsiooniaasta juht Urmas Kõiv.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed