1Partner: enamus hinnalangusest juba ära toimunud

Viimase paari aasta jooksul on kinnisvaramüüjate suurim viga olnud  soovimatus arvestada turuhindadega ning ostjate puhul suutmatus hinnata oma laenuvõimet.

"Viimased kaks ja poolt aastat ehk perioodil, kus kinnisvarahinnad on langenud, on müüjate puhul suurimaks veaks reaalsete turutehingutele vastavate hinnatasemete ignoreerimine," ütles kinnisvaraportaalile City24 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter.

Reegel, et võidab see, kes esimesena hinda langetab, on lihtne, ent emotsionaalselt on seda raske täita. "1Partner Kinnisvara statistikale tuginedes hakkab täna selle reegli mõju kaduma, sest usume, et enamus hinnalangusest on juba ära toimunud," rääkis Vahter.

Tema sõnul ostjatele väga palju vigu ette heita ei olegi, vast ainult seda, et ei hinnatud piisavalt kriitiliselt oma laenuvõimet ehk teisiti öeldes mängiti ainult ühele stsenaariumile: kõik saab minna ainult hästi.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed