11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajatel jääb Tartust saamata sadu miljoneid 

Täna arutab Tartu linnavolikogu linna arengukavasse tehtud parandusettepanekuid, mille vastuvõtmisel jääb hulk varem planeeritud ehitustöid lähiaastail tegemata või lükatakse edasi.

Esialgset 60 miljonit krooni ei suunata Näituse ja Vaksali tänava kahetasandilise ristmiku rajamiseks, põhjuseks vajadus otsida uusi lahendusi, kuna Näituse tänava tunnel liiklusprobleeme ei lahendaks. 

2013. aastasse lükatakse Turu tänavast Jaama tänavani ulatuva Ringtee lõigu ehitus, milleks oli tuleval ja ületuleval aastal kavandatud 47 miljonit krooni, ent nüüd jääb alles 40 miljonit.

Maha on tõmmatud ka sadamaraudtee koridori kavandatud Turu ja  Vaksali tänavat siduva uue tänavu ehitus, milleks oli nelja aasta jooksul plaanitud eraldatud 220 miljonit krooni. Selgitustes on kirjas, et tegevus lükkub edasi, kuna praeguses majandusolukorras ei ole võimalik ehitusega sel perioodil alustada.

Alustamata jäävad veel Ringtee kogujatee rekonstrueerimine, millesse oli plaanitud 40 miljonit krooni, Võru tänava ja Ringtee ristmik, mis pidi saama linnalt 75 miljonit krooni 2010-2012. Edasi lükatakse Ujula tänava pikendus, kuhu plaaniti investeerida 110 miljonit.

Maha on tõmmatud 28 miljonit Raudtee, Laseri ja Ringtee tänavat ühendava uue tänava rajamiseks ja 30 miljonit Marja tänava kergliiklussilla ehituseks. Edasi ei arendata ka tööstusparke, kuhu planeeriti nelja aasta jooksul 86 miljonit krooni, kuna Ravila ja Ropka tööstuspargid on rajatud ja täiendavat vajadust ei ole.

Linnaraamatukogu uue hoone ehituseks oli aastaks 2010 plaanitud 25 miljonit krooni, sellest jääb alles vaid 3 miljonit projekteerimisraha. Linnamuuseumi juurdeehitise 52,15 miljonit on nulli tõmmatud ning rajamata jääb ka Anne kanali ja jõe vahele plaanitud Naksitrallila, kust tuleb kokkuhoidu 35 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785