Eesti energiasäästlikem maja valmis

Eesti esimene passiivmaja, Valga lasteaed Kaseke saab 15. juuniks valmis.

Passiivmaja kasutab maksimaalselt ära päikesekiirgust ja ventilatsiooniõhu soojatagastust, omab paksu õhutihedat isolatsiooni ja erilisi aknaid ning vajab seetõttu vaid 10% kütteenergiast, mis kulub kaasaegse tavamaja kütteks.

Lasteaia Kaseke kasulik pind on 1280 m2, kuid see vajab kütteks vaid samapalju energiat kui keskmine ühepereelamu. Paigaldatud on Eesti suurim päikesekütte kollektorite süsteem, mis katab 60% soojaveetarbest ja 30% aastasest küttetarbest. Siseviimistluses on kasutatud looduslikku savikrohvi ja kaseiinvärve, mis aitavad mikrokliimat reguleerida.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Ehituse erilehed