Eesti energiasäästlikem maja valmis

Eesti esimene passiivmaja, Valga lasteaed Kaseke saab 15. juuniks valmis.

Passiivmaja kasutab maksimaalselt ära päikesekiirgust ja ventilatsiooniõhu soojatagastust, omab paksu õhutihedat isolatsiooni ja erilisi aknaid ning vajab seetõttu vaid 10% kütteenergiast, mis kulub kaasaegse tavamaja kütteks.

Lasteaia Kaseke kasulik pind on 1280 m2, kuid see vajab kütteks vaid samapalju energiat kui keskmine ühepereelamu. Paigaldatud on Eesti suurim päikesekütte kollektorite süsteem, mis katab 60% soojaveetarbest ja 30% aastasest küttetarbest. Siseviimistluses on kasutatud looduslikku savikrohvi ja kaseiinvärve, mis aitavad mikrokliimat reguleerida.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed