Eesti turule jõudis Hiinas toodetud tehispuit

Eesti turule jõudis uudistootena Hiinas Hollandi firma poolt toodetud tehispuit, mis on Euroopas populaarsuse juba saavutanud.

Tehispuidu Eestisse toonud Kalle Tüür rääkis Sakalale, et väljanägemise ja töödeldavuse poolest on materjal võrreldav naturaalse puiduga, ent lisaks on sel tehismaterjali vastupidavus ning seda on võimalik hiljem taas töödelda.

Materjal on valmistatud puidu ja tehismaterjalide segust: 60 protsenti on puitu ja 30 protsenti plasti, lisaks veel UV-kaitset ja muid lisamaterjale. Suure rõhu ja kõrge temperatuuriga vastupidavaks muudetud tehispuit on niiskuskindel ja sobib isegi kõige karmimatesse tingimustesse nagu paadisillad, terrassid, pargipingid, mänguväljakud. Toodetakse eri värvi laudu, mida pole vaja värvida ega õlitada - piisab pesemisest.

Importija pakub tehispuitu kalli tavapuidu hinnaga, ehkki Euroopa tootjad müüvad sama lauda mitu korda kallimalt.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Hilti otsib MÜÜGIESINDAJAID

Manpower OÜ

06. detsember 2017

Ehituse erilehed