9. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika arendus leidis suurkliendi

Tallinna linna ja SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid vahel sõlmitud investeerimistoetuse lepingusse tuleb muudatus, mille kohaselt rajatakse loomeinkubaator Baltika Kvartalisse Veerenni tänaval, mitte varasemalt kokku lepitud Niine tänavale.

Veerenni tn 24 hoonesse luuakse läbi kahe korruse täiesti omaette keskkond loomemajandusvaldkonnas tegelevatele ettevõtetele. Loomeinkubaatori ruumilahendus seob kaks korrust üheks tervikuks, ruumide sisustamiseks on ette nähtud kuni kaks miljonit krooni. Sihtasutusele eelnevalt üle kantud 5,5 miljonist kroonist kannab sihtasutus tagasi 2,5 miljonit krooni viie tööpäeva jooksul pärast mõlema poole lepingu muudatuse allkirjastamist ja ülejäänud osa vastavalt tehtud üüriettemaksu tagasilaekumisele Dalton Invest OÜ-lt.

SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid ja Dalton Invest OÜ sõlmisid 31. märtsil 2008 üürilepingu Tallinnas Niine tn 11 asuvate ruumide üürimiseks. Lepingut on kahel korral muudetud seoses ehitus- ja renoveerimistööde teostamise tähtaja edasilükkamisega. Tänavu 6. mail otsustas sihtasutuse nõukogu taganeda antud lepingust, kuna Niine tn 11 hoone rekonstrueerimistööde ajagraafikust mahajäämine oli niivõrd ulatuslik, et sihtasutusel oli põhjendatud kahtlus arendaja suutlikkuses objekt valmis ehitada.

Tallinna rajatav loomeinkubaator pakub alustavale loomemajandusvaldkonna ettevõtetele teenuseid, mis on eelkõige seotud ettevõtluse alustamisega, sh äriidee esmane analüüs, ärialane nõustamine ja ettevõtluse baaskoolitus; äri edasiarendamisega seonduv, s.h. valdkondlikud nõustamised, spetsialiseeritud koolitused, abi koostööpartnerite leidmisel nii Eestis kui välisriikides. Oluline on inkubaatori poolt pakutav füüsiline infrastruktuur, s.h stuudiod, ateljeepinnad, bürood, töökojad ning ühiskasutust võimaldav sisseseade.

Ärialustusteenust pakkuva loomeinkubaatori potentsiaalsed kliendid on eelkõige erinevate disaini- ja tarbekunstivaldkondade, aga ka kõik teised loomevaldkondade esindajad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785