5. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sadamates ees ulatuslikud ehitustööd

Rohuküla, Heltermaa, Virtsu ja Kuivastu sadamate ootealadel algavad juunis suured ümberehitused, kuhu investeeritakse 451 miljonit krooni EL vahendeid.

Kokku investeerib AS Saarte Liinid sadamatesse 451 miljonit krooni EL Ühtekuuluvusfondi vahendeid. Ümberehitustööde valmimise planeeritud tähtaeg on Rohuküla ja Heltermaa sadamates hiljemalt 30. september 2009 ning Kuivastu ja Virtsu sadamates hiljemalt oktoobrikuu lõpp 2009.

Sügiseks valmib esimene AS Saaremaa Laevakompanii kolmest uuest parvlaevast, mis hakkab kurseerima Rohuküla-Heltermaa liinil. Uute laevade vastuvõtuks pikendatakse kaisid, ehitatakse uued kaldarambid ja muudetakse sadamate liikluskorraldust, samuti valmib Rohuküla uus sadamahoone.

Sadamate valdaja AS Saarte Liinid arendusdirektori Peeter Oopkaupi sõnul on parvlaevasadamate ümberehitused pärast üheksa kuud väldanud vesiehitustöid jõudnud juuni alguseks sadamate ootealadeni kõigis neljas suuremas sadamas. „Paratamatult toovad niivõrd ulatuslikud ehitustööd kaasa suured muudatused sadamaala liiklusskeemides ja oluliselt kitsamad tingimused laeva väljumist ootavatele sõidukitele,“ lausus Oopkaup.

Laevaliiklust opereeriva Väinamere Liinid OÜ juhataja Urmas Treiel ütles, et samaaegselt ehitustöödega peab olema tagatud ka parvlaevaliiklus senises mahus. „Reisijatele on oluline teada, et sadamaalal on sõidukite liiklemine ja ootamisvõimalused piiratud ja ooteradasid vähem, seetõttu võivad sadamatest väljaulatuvad järjekorrad pikeneda, mis ei tähenda aga, et ooteaeg laevale pääsuks pikeneb. Laevad võtavad ikka peale endises mahus sõidukeid ja laevale pealeminekul liigub järjekord sellevõrra kiiremini,“ selgitas Treiel.

 

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785