1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnus saab suvekorteri 6000 krooniga

Kuurortlinnana populaarsust taastavas Narva-Jõesuus vabu üürikorterid suveks enam pakkumisel praktiliselt pole, Pärnus ent on pakkumisi piisavalt ja hinnadki mullusega võrrledes tublisti langenud, kirjutab Äripäev.

Kinnisvaraandmebaas City 24 suveperioodiks või lühiajaliseks väljaüürimiseks kortereid ei näita. Narva-Jõesuus kinnisvaravahendusega tegeleva Laguna Kinnisvarabüroo juhataja Valeri Rožinovi sõnul ühtegi vaba korterit ainult suveperioodiks pakkuda pole. Selleks aastaks vahendada pakutud kuus-seitse suvekorterit on kolmeks suvekuuks järjest broneeritud.

Korteripakkumisi otse omanikult võib huvitatu aeg-ajalt leida ka linna kodulehelt, aga üldiselt on pakkumisi napilt, mistõttu huvi tundnutel on soovitatud broneeringud varakult ära teha. Keskmiseks üürihinnaks kahetoalise korteri eest Narva-Jõesuus on 4000 krooni.  

Pärnus tegutseva OÜ Forent Kinnisvara maakler Ly Nikogosjan räägib, et suvel kortereid üürivaid kliente on olnud nii Venemaalt kui ka mujalt, aga valdavalt on üürilised eestimaalased. "Kusjuures kas tartlased või tallinlased. Lõuna-Eestist on huvilisi vähe,“ räägib Nikogosjan. Kortereid on võimalik üürida nii kuuks ajaks, kolmeks kuuks kui ka ööpäeva kaupa. "Eks lühem periood on omanikule tülikam, aga samas on teenistus suve lõpuks suurem,“ leiab Nikogosjan. Ööpäeva üürihinnad on ka kõrgemad kui need, millega korter terveks kuuks võimalik üürida.

Kui eelmisel aastal ei olnud erandiks, et kahetoalise korteri eest küsiti kuus 10-11 tuhat krooni ning mitmeid broneeringuid tehti suve algul 7-8 tuhande krooniga, siis sel aastal on hinnad suvepealinnas veidi langenud. Praegu on suveks tehtud kahetoaliste korterite broneeringud olnud hinnaga kuus tuhat krooni kuus.

Korteripakkumisi on Pärnu rannarajoonis nii vanades kui ka uuemates hoonetes. "Muidugi nõudlus on ennekõike uuema aja korterite järgi. Aga faktoreid, mis otsust mõjutavad, on palju: rõdu olemasolu, kas päike paistab rõdule, kas rõdul on ka mööbel, kui hubane on korter jne," loetleb Nikogosjan.

"Kui eelmisel aastal tehti palju broneeringud nädalaks ajaks või kümneks päevaks, siis sellel aastal on üllatav, et oleme kinnitanud mitmeid broneeringuid kolmeks kuuks. See tähendab, et plaanitakse veeta terve suvi Pärnus,“ rõõmustab Nikogosjan.

Loe lisa tänasest Äripäevast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785