5. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hipodroomi asemele kavandatakse elamu- ja ärikvartalit

Tallinna linnavalitsus algatab Paldiski mnt 50 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise.Detailplaneeringu algatamist taotles OÜ Alfa Property.  Planeeritava maa ala suurus on 17,81 ha.

Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on leida hipodroomi väljakolimisel vabaks jäävale maa-alale uus kasutusfunktsioon. Parima ruumilise planeerimislahenduse saamiseks on läbi viidud ideekonkurss, mille põhjal on K-Projekt AS koostanud detailplaneeringu eskiislahenduse. Ette oli antud kavandatavate mahtude ulatus funktsioonide kaupa: elamufunktsioon, ärifunktsioon ja avalikkusele suunatud funktsioon. Konkreetselt oli määratud lasteaia, spordi- ja vabaaja-asutuste, tankla, turu- ja linnaväljaku ning laste kultuuri-, haridus- ja vabaajakeskuse (Lottemaa) kavandamise nõue.

Pärast detailplaneeringu koostamise algatamist korraldab Põhja-Tallinna Valitsus detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks arutelu.

Planeeritav maa-ala asub Merimetsa tee, Kolde puiestee, Sõle tänava ja Paldiski maantee vahelises kvartalis. Paldiski mnt 50 kinnistul tegutseb 1923. aastast Tallinna Hipodroom. Olemasoleva hoonestuse moodustavad seitse hobusetalli, kaalumaja, sepikoda, totalisaatoripaviljon koos tribüüniga ja sõnnikuhoidla. Planeeringualast idas asub Merimetsa parkmets, mis  on ka piirkonna suurim rekreatsiooniala.

Ala hoonestamiseks tuleb korraldada arhitektuurikonkursid, mille maa-alad ja põhilised arhitektuursed tingimused määratakse ära algatatavas detailplaneeringus. Alale on võimalik kavandada kuni 8-korruselisi hooneid ning Paldiski maantee äärde üks kuni 13-korruseline ärihoone. Merimetsa poole on kavandatud madalam ja Paldiski maantee poole valdavalt kõrgem hoonestus. Parkimine on kavandatud valdavalt maa-alustesse parklatesse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785