Peipsi põhjakalda arendamisele seatakse piirid 

Tudulinna, Iisaku, Alajõe ja Lohusuu vald algatasid koos RMKga ühiselt Peipsi järve äärse rannaala üldplaneeringu, et tuua selgust maakasutus-, ehitus- ja investeerimistingimustesse.

"Peipsi järve põhjarannik on atraktiivne puhkepiirkond ning seetõttu soovitakse rajada sinna väikeelamuid, arendada sadamaid ning turismi- ja puhkekomplekse koos infrastruktuuriga. Teisest küljest on piirkonnas väga mitmekülgne loodus ning ajaloo- ja kultuuripärand, mida tuleks kaitsta ja säilitada," rääkis Norra fondi toel planeeringu algatanud Tudulinna vallavalitsuse arendusnõunik Tiiu Puu Põhjarannikule.

Tudulinnas pole ehitustegevust just agressiivne olnud, Alajõe vallas seevastu on juba valmis või ehitamisel kolmsada eramut; Iisaku vallas ehitus praegu seisab ja uusi detailplaneeringuid pole viimasel ajal algatatud; Lohusuu vallas on sama seis.

Kogu planeeringu maksumus on 1,5 miljonit krooni, iga selles osaleja kanda on 15 000 krooni. Planeeringu koostab ja selle keskkonnamõju hindab OÜ Hendrikson & Ko ning töö peab valmima tuleva aasta lõpuks.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Ehituse erilehed