Ehitusmahu kasv välisturgudel pole märkimist väärt 

Välisturu ehitusmahtude 6protsendilist kasvu võrreldes aastatagusega pole mõtet üle tähtsustada, sest see mõjutab kogu Eesti ehitusturu mahtu vaid 0,3%, ütles Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson Äripäevale. 

„Ma väga palju ei üldistaks ega spekuleeriks välisturgude osas. Ekspordi osakaal on kogu aeg kõikunud 4-6% vahel ehitusmahtudest,“ ütles Peterson. „Meie ekspordi praegune käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas 6%, kogu Eesti ehitusturu mahtu mõjutab see 0,3%,“ selgitas ta ning lisas, et tegemist on marginaalse suurusega.

Petersoni sõnul võis olla tegemist vaid ühe objektiga, mille lõpetamine sattus esimesse kvartalisse, ning kui see oleks sattunud teise kvartalisse, oleks võinud I kvartali kasv ka väiksem olla. "Meie naabermaad on asunud siseturu kaitsele, piirates ning isegi takistades väljastpoolt tulijaid," kommenteeris ta hetkeseisu välisturgudel.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed