Eesti arhitektid projekteerisid 22 miljardit maksva hotelli Türgis

Türgis Antalyas valminud luksushotelli Mardan Palace projekteerisid Eesti arhitektid. Omanimelise arhitektuuribüroo juht Meelis Press sai pakkumise projekteerida Vahemere rannikule puhkusekompleks paar aastat tagasi aseri juurtega Vene ärimehelt Telman Ismailovilt.

Mastaapse projektiga tegeles terve kontor ja ehkki numbritoad jäeti briti arhitektide hooleks, on ühiskasutatav ala ja suur osa välisarhitektuurist Pressi büroo tehtud, kirjutab Õhtuleht. Hotellikompleksi mahuvad 16 tipprestorani, 32 baari, džässiklubi, ööklubi, amfiteater ja staadion, 24 000 ruutmeetri suurune bassein, kanal, kus võimalik enam kui kilomeeter gondliga sõita.

„Me tulime välja julgete mõtetega,“ märgib Press, kirjeldades hiiglaslikku diskoala sissepääsu, mis meenutab tihedat troopilist vihmametsa ning ruumi põrandat katvat hiiglaslikku displeid.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed