Pertens: Tänavu teedeehituses 1,5 miljardit puudu

AS Talter juhatuse esimees Sven Pertens loodab, et Euroopa Investeerimispangast (EIB) saadav laenusumma katab teedeehituses puuduoleva summa. 

„Kui see raha teede-ehitusse tuleb, on see abiks on kindlasti. Aga öelda, et sellega seoses oleks teedeehituses mingile järjele jõutud, on vara,“ märkis Pertens, kuuldes, et Rahandusministeerium allkirjastas täna 8,6 miljardi suuruse finantseerimisleppe, millest suur osa suunatakse teedeehitusse.

Pertensi hinnangul on teedesektorist sel aastal arvestuslikult puudu 1-1,5 miljardit. „Praegu firmad hinges ei püsi. Lootus tekib, kui puuduolev osa tuleb laenu kujul juurde, ent seda eeldusel, kui muud raha (aktsiisi) ei suunata mujale,“ arutles Pertens, kelle arvates ei oleks laenuabist sellisel juhul kasu.

„Viimase pooleteist aasta jooksul, kui see kõvem lahing siin on toimunud, on kümnest suuremast teede-ehitajast kolm oma tegevuse lõpetanud, ja ma ei imestaks, kui ka neljas kohe lõpetab,“ kirjeldas ta sektori hetkeseisu.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed