21. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara esimese kvartali ärikasum oli 23 miljonit krooni

Täna kogunenud Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukogule esitleti ettevõtte 2009. aasta esimese kvartali majandustulemusi.

RKASi 2009. aasta esimese 3 kuu müügitulu oli 110 miljonit krooni, ärikasum 23,8 miljonit krooni ning puhaskasum 9,5 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on kinnisvaraportfelli maht kasvanud 14,3 protsendi võrra.

RKASi nõukogu esimehe Taavi Rõivase sõnul on positiivne, et esimeses kvartalis on nii personali kui tegevuskulude osas lisaks eelnevalt tehtud kärbetele kokku hoitud 2,7 miljonit krooni.  “Esimese kvartali tulemused vastavad suures plaanis kavandatule, praegu on oluline olla paindlik ja väga täpselt majandusolukorda jälgida,” ütles Rõivas.

2009. aasta esimese kvartali investeeringutest on 9,9 miljonit krooni tehtud „Kooliinvesteeringute” programmi raames. Sellele lisaks saab suurematest investeerimisobjektidest välja tuua Koidula raudteepiirijaama ehituse,

Lasnamäe 2 büroohoone ehitamise, Tallinnas uue politseihoone ehitamise aadressil Kolde pst 65, Siseministeeriumi peamaja renoveerimise ning Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) uue hoone rajamise.

Ehitustööde, asjade ja teenuste ostmiseks korraldati käesoleva aasta 3 kuuga 22 riigihanget.

Nõukogule tutvustati Koidula raudteepiirijaama rajamise hetkeseisu ning juhatuse esimees Jaak Saarniit andis ülevaate RKASi tegevusest muutunud majandusolukorras.

RKAS on 2001. aastal loodud Eesti Vabariigile kuuluv 1,46 miljardi krooni suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille aktsiad kuuluvad 100%-liselt Eesti Vabariigile. Aktsiaid valitseb Rahandusministeerium.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785