Pankur: Laenuhädalised võiksid tõsiselt mõelda

Swedbanki jaepanganduse juhi Aet Altroffi sõnul võiksid laenuga hätta sattunud inimesed reaalselt hinnata oma olukorda ja sissetulekuid ning vajadusel vahetada oma vara odavama vastu, vahendab ekspresskinnisvara.ee.

Kommenteerides Ärilehele tüüpilist juhtumit, kus inimene töötas aasta tagasi Soomes ehitajana, teenis 40 000– 60 000 krooni kuus palka, ostis laenuga korteri ja liisis kalli džiibi, kuid nüüd jäi ilma nii tööst kui ka sissetulekust, soovitab Altroff, neil tõsiselt mõelda, kui reaalne on samasuguse sissetulekutaseme pikaajaline säilitamine ja millistest kulutustest tasub loobuda.

 Kodust loobumine on kindlasti kõige viimane valik, kuid tasub mõelda, kas leibkond suudab 30 aastat maksta uhke maja eest. „Eesti inimesed armastavad väga palavalt ka oma autosid ja suhtuvad valuliselt nende vahetamisse odavamate vastu,” sedastab ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed