Ingeri bastionisse ehitatakse minimetroo

Peagi saab Ingeri bastioni käigus sõita väikese rongiga ja tutvuda samal ajal linna kohta käivate tulevikunägemustega.

Bastionikäikudes ootab külastajaid giidi saadetav ekskursioon «Ajarännak», aasta lõpuks lisandub sinna ka väljapanek.

Linnamuuseumi Kiek in de Köki ja Ingeri bastioni muuseumijuhi Toomas Abilise kinnitusel hakkab bastioni parempoolses käigus sõitma väike rong, mis viib justkui tulevikku. «Võib öelda, et see on Tallinna esimene metroo,» muigas Abiline. «Aeglaselt liikuv rong on juba projekteerimisel.» Rong hakkab koosnema kaheksast väiksest vagunist, igasse vagunisse mahub kaks inimest. Vagunite külge tulevad ekraanid, kust sõidu ajal saab vaadata linna tulevikuvisioone.«Loomulikult oleks saanud tulevikuvisioone ka lihtsamalt näidata, kuid tahame inimestele põnevust pakkuda,» mainis Abiline. «Rongis istudes saab puhata ja samas ideedega tutvuda.»

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed