15. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn taotleb Kopli liinide piirkonna maid munitsipaalomandisse 

Tallinna linnavalitsus on ette valmistanud esinduslikuks elamupiirkonnaks kujundada plaanitava Kopli liinide ala maatükkide munitsipaalomandisse taotlemise eelnõud.

„Tallinna Linnavolikogu otsuse eelnõude kohaselt taotletakse Tallinna linna omandisse Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu alusel linna arenguks, haljasalade ja ühiskondlike objektide rajamiseks ning transpordimaaks vajalikud maatükid kogupindalaga 2,2 ha,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Kopli liinide ja lähiala detailplaneering hõlmab kokku 23,13 ha suuruse maa-ala, kuhu on kavandatud kokku 728 korterit, eakate keskus, lasteaed, kohvik, haljasalad ning ka äri-, teenindus- ja bürooruume. Detailplaneeringu koostas RAAM Arhitektid OÜ. Detailplaneeringu eesmärgiks on kujundada see miljööväärtuslikuks esinduslikuks korterelamualaks.

Tallinna Linnavaraamet kuulutas nädal tagasi välja linna omandis olevatele Kopli liinide ala kruntidele hoonestusõiguse seadmise konkursi. Konkurss kuulutati välja lähtudes Tallinna Linnavolikogu 16. aprilli otsusest 04.2009

Hoonestusõigus seatakse detailplaneeringu kohaselt moodustatavale 59-le elamumaa sihtotstarbega kinnistule kogupindalaga 35 292 m². Hoonestusõigus seatakse 99 aastaks, hoonestusõiguse tasu algsuuruseks on 56 miljonit krooni.

Võrgu sõnul on hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks Kopli liinide ja lähiala kujundamine esinduslikuks korterelamualaks. Lisaks korterelamute ehitamisele ja taastamisele tuleb hoonestajal välja ehitada ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsioon ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning üldkasutatav haljastus rajada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785