13. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued büroomajad suretavad kasutatud pinnaomanike äri

Kuna täna on selge trend, et üürihindu alandanud uued büroohooned on hakanud juba konkureerima vanemate ning kehvemas seisukorras ärimajadega, siis lähitulevikus peavad vanade majade omanikud tegema tõsiseid pingutusi, et kassavoogu säilitada, kirjutab Pindi Kinnisvara äripindade maakler Hannes Presmann.

Juba praegu on uute büroode hinnatase mitmekümne protsendi võrra langenud- nii pakutakse äärelinnas asuvates büroomajades uut pinda suisa 100 kroonise ruutmeetrihinnaga, mis meelitab üha rohkem üürnikke vanadest ja amortiseerunud hoonetest uutesse kaasaegsemate lahendustega majadesse.

Kuna uute hoonete omanikud on investeerinud ehitusse tihtipeale sadu miljoneid kroone, siis on nad oluliselt raskemas olukorras ning seetõttu on nad hinnataseme suhtes ka märksa paindlikumad olnud. Väljareklaamitud summadest veelgi soodsamad on tihtipeale tagatoas tehtud kokkulepped, kuid neid lepinguid loomulikult ei avalikustata kolmandatele osapooltele. Selline klientide vool uutesse büroomajadesse on juba alanud ning ilmselt on järgmisel aastal olukord vastupidine praegusele- hetkel mitmekümne protsendilise vakantsusmääraga uued ärihooned täituvad sujuvalt, samal ajal peaaegu 100%liselt väljaüüritud amortiseerunud pinnad hakkavad üha kiiremini tühjenema.

Konkurentsivõime tagamiseks on vanemate ärihoonete omanikud sunnitud hinnataset veelgi allapoole korrigeerima või tuleb ette võtta parendustööd, mis viiks hoone nii tehnilise kui ka esteetilise taseme sarnaseks uutele majadele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785