Aasta alguses oli kinnisvaraturg endiselt madalseisus

Esimeses kvartalis sooritati 5400 ostu-müügitehingut koguväärtusega 4,7 miljardit krooni, teatab Statistikaamet.

Alates 1997. aastast, kui Statistikaamet kinnisvaraturgu jälgib, pole tehingute arv kvartalis alla 6000 langenud.

Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes vähenes tehingute koguarv 39% ja koguväärtus poole võrra. Aastaga vähenes kõige enam korterite ostu-müügitehingute arv ja väärtus (vastavalt 50% ja 65%). Eelmise kvartaliga võrreldes vähenes nii tehingute koguarv kui ka -väärtus neljandiku.

Ostu-müügitehingu keskmine väärtus oli I kvartalis 864 100 krooni, mis eelmise kvartaliga võrreldes oluliselt ei muutunud. Samas vähenes kõige enam ehk ligi neljandiku korteritehingute keskmine väärtus. Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes vähenes tehingu keskmine väärtus ligi viiendiku.

Kõigist ostu-müügitehingutest hõlmasid I kvartalis korteritehingud ligi poole, hoonestamata kinnistud ligi kolmandiku, eluhooned 11% ja mitteeluhooned 8%. Üle poole korterite ostu-müügitehingutest sõlmiti Tallinna ja Harjumaa objektidega. Nende tehingute väärtus hõlmas korteritehingute koguväärtusest kolm neljandikku.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Endover otsib ehituse projektijuhti

Endover KVB OÜ

30. aprill 2018

Endover otsib eriosade ehitustööde projektijuhti

Endover KVB OÜ

30. aprill 2018

EVOPIPES otsib MÜÜGIINSENERI

SIA EVOPIPES

01. mai 2018

Ehituse erilehed