29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT peab Tasku ehitusvead parandama 15. juuniks

Meelelahutus- ja kaubanduskeskus Tasku annab projekti peatöövõtjale YIT Ehitusele aega 15. juunini ehitusvigade likvideerimiseks ja dokumentide üleandmiseks. 

Tasku esindaja Ain Tammvere sõnul pole suurte ehitusprojektide raames ilmnevad pisivead erandlikud. „Erandlik on aga nende vigade parandamisega viivitamine, kuna keskuse valmimisest on möödunud juba kaheksa kuud,“ märkis Tammvere.  

„Oleme koos ehitaja ja ekspertidega puudujäägid fikseerinud ning ootame ehitajalt 15. juuniks nende likvideerimist,“ ütles Tammvere. 

„Jutt käib suhteliselt väikestest ja keskuse külastajale ehk märkamatutest, kuid meile põhimõttelisest asjadest - mõningatest häiretest elektrisüsteemis, osast torustikust ja veel mõnedest detailidest, sealhulgas projektijuhtimisele eraldatud vahendite kasutamisest,“ lausus Tammvere.

„Tellija on peatöövõtjale enamuse projekti rahast, see on üle 95 protsendi tasunud, nüüd ootame vigade parandamist, misjärel toimub ka lõplik arveldamine ning kasumiosa tasumine YIT Ehitusele,“ sõnas Keerberg.  

Tasku kaabanduskeskuse esindajad on koos peatöövõtjaga YIT Ehitus koostanud akti ja fikseerinud 20 erinevat puudujääki ehitustöös.

Tasku kaubanduskeskuse ehitust korraldasid võrdsetes osades tellija esindajana REK Ehitus ning YIT Ehitus. YIT Ehitusele oli lepingu järgi ette nähtud 7,5 protsendi suurune ehitusjuhtimise tasu.

28. augustil 2008 Tartus avatud Tasku moe- ja vabaajakeskus hõlmab 42 000-ruutmeetrisel pinnal 40 poodi ja teenindusasutust, viie saaliga kinokeskust, viit toitlustuskohta, kontoripindu, Lõuna-Eesti suurimat Dorpat hotelli, spaad ja konverentsikeskust, bussijaama ning parkimismaja 500-le autole.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785