Kinnisvarakonverents: SEB: tarbija saab paremini hakkama kui riik

Tarbija kardab aasta lõpuks töötuse kasvu, kuid loodab siiski, et saab paremini hakkama kui riik, rääkis SEB Panga juhatuse liige Riho Unt.

„Tarbija kardab, et selle aasta lõpuks on töötus 14%,“ ütles Unt täna Eesti Kinnisvarafirmade Liidu konverentsil ning jätkas: „SEB ise usub, et töötus saab olema 15% ja murettekitav on see, et töötus ei hakka kiiresti vähenema ja väga paljud jäävad pikaks ajaks tööta.“

Tema sõnul on 45% eraisikutel probleem, kuna sissetulekud vähenevad. Lätis on muidugi see protsent veel kõrgem.

Unt rääkis, et tarbijad arvavad, et saavad paremini hakkama, kui riik, mistõttu ta kiitis ka eraisikute võimet leida veel kohti, kust kokku hoida. „10-15% on eraisikud võimelised kokku hoidma,“ lisas ta ning selgitas, et seda plaanitakse teha näiteks vaba aja sisustamise või kaupade ja teenuste baasilt. „On puhvrit selleks, et elada üle raske aeg,“ märkis Unt.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed