Kinnisvarakonverents: Lepik usub, et põhi on lähedal

Ameerika kinnisvaraturg on hea spikker Eestile - kui Ameerikas saabub põhi, siis pole ka Eestis see enam kaugel, rääkis Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik.

Lepik rääkis Eesti Kinnisvarafirmade Liidu konverentsil „Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?“ et kui Ameerikas põhi paistab siis oleme meie ka sellele väga ligidal. „Ameerika ja Eesti kinnisvaraturu põhi võib tulla suhteliselt samal ajal,“ ütles Lepik.

Kinnisvaraturg saab ülespoole minema hakata, kui laenusoovijate jaoks muutub rahavoog taas positiivsemaks, see aga saab toimuda alles siis kui Ameerika kinnisvaraturg hakkab seisma jääma ja pangad muutuvad seda nähes rahulikumaks, selgitas Lepik.

Millal põhi saabub?  Tarkinvestor.ee asutaja sõnul läheb äripindadel raskemalt, kuid elamispindade osas sammutakse juba põhja suunas. „Võib tulla 12-18 kuu jooksul. Põhjust positiivses suunas mõelda on juba täna,“ ütles Lepik ning lisas, et kahjuks kipub mõte liikuma hinnaga käsikäes, mitte ei enneta seda.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Mapri Ehitus otsib EELARVESTAJAT

Mapri Ehitus OÜ

25. veebruar 2018

Värvikeskuste Grupp otsib PÕHJA-EESTI ÄRIMÜÜGIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

04. märts 2018

Ehituse erilehed