17. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Gaas ehitab uut torustikku

?S Eesti Gaas asus ehitama uut torustikulõiku, mis hakkab gaasiga varustama rekonstrueeritud Ahtme soojuselektrijaama ning teisi lähikonna ettevõtteid, vahendab Põhjarannik.

Uus lõik algab Tallinna-Narva maantee - Kotinuka trassilt ning kulgeb Ahtme elektrijaamani, selle kogupikkus on 11,5 kilomeetrit. Sellesse projekti investeeritakse üle 30 miljoni krooni, töid teeb Eesti Gaasi tütarettevõte AS EG Võrguteenus. Eesti Gaasi juhatuse esimehe Raul Kotovi sõnul on see nende ettevõtte suurim ehitusobjekt sellel aastal.

"Eesti Energiaga sõlmiti leping lõigu ehituseks möödunud aastal," ütles ta, "pärast seda kui rekonstrueeritud Ahtme soojuselektrijaamas otsustati kasutada ühe kütuseliigina gaasi. See jaam varustab soojuse ja elektriga Jõhvi linna, Kohtla-Järve Ahtme linnaosa ning Jõhvi valla elanikke. Kuigi Ahtme mikrorajooni ja Vana-Ahtme elanikel oli juba ammu võimalik gaasi kasutada, oli neile tarnitud kogus väike. Esimest korda arutati Vana-Ahtmesse kulgeva torustikulõigu ehitust juba 5-6 aastat tagasi, kui oma vajadusteks plaanis kasutada suures mahus gaasi ehitusmaterjalide tehas Silbet. Toona tegid Eesti Gaasi spetsialistid koguni vajaliku ettevalmistustöö ära ning põhimõtteliselt oli kõik valmis, ent mingil põhjusel loobus tellija oma kavatsustest. Nüüd, kui gaasitorustik siiski rajatakse, avaneb ka Silbetil võimalus taas selle küsimuse üle juurelda."    

Raul Kotov lisas, et uue torustiku läbilaskevõime on üle 11 000 kuupmeetri gaasi tunnis, seetõttu on võimalik varustada gaasiga ka teisi asjast huvitatud lähikonna ettevõtteid. Praegu peavad Eesti Gaasi Virumaa piirkonna töötajad nendega läbirääkimisi.

"Pole saladus, et majanduskriisi saabumisega on kõigil tekkinud raskusi," arutleb Raul Kotov. "Eelmise aasta lõpus tõusnud gaasi hind mängis samuti oma osa, et huvi selle tarbimise vastu vähenes, kuid kuna hinnad on praegu jälle umbes samal tasemel kui möödunud aasta algul ning jäävad selliseks vähemalt sügiseni, on taas tekkinud nõudlus."

ASi Kohtla-Järve Soojus juhi Jüri Mägi sõnul aitavad katlamaja ja gaasitorustiku ehitus nende ettevõttel elada üle aja, mil vana põlevkivipõhine soojuselektrijaam suletakse ning käiku antakse uus, biokütusel töötav jaam.

Uue gaasitorustiku ehitustööd peavad lõppema septembriks.   

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785