16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koplis avati  tööharjutuskeskuse töökojad 

Täna avas  linnapea Edgar Savisaar  Koplis Lina 5 tööharjutuskeskuse töökojad, kus pikaajalised töötud saavad arendada tööharjumust ning omandada oskusi puidu-, metalli- ja savitöös. 

Edgar Savisaar tunnustas  Põhja-Tallinna linnaosa, kes koostöös Tööturuameti ja MTÜ Pro Civitasega mahajäetud tööstushoonest sellise töökoja sisse seadis. „Eriti hea meel on sellest, et abivajajad, kes siin oskusi omandavad,  aitavad oma tööga ühtlasi  linnaosa vähekindlustatud peresid neile küttepuid töödeldes,“ ütles Savisaar. „Keskuse abiga loodame aktiviseerida ja aktiivsete tööotsijate hulka tagasi tuua lisaks pikaajalistele töötutele ka lihtsalt mitteaktiivsed inimesed,“ avaldas linnapea lootust. 

Töötute tööharjutuskeskuses  pakutakse  teenust vähese konkurentsivõimega töötutele läbi erinevate tegevuste. Kombineeritud on nõustamine, auditoorsed loengud ja harjutused ning praktiline tööharjutus, kus harjutatakse tegevusi, mis ei nõua erialaseid teadmisi või milleks tarvilikud oskused omandatakse  juhendaja käe all.

Tallinn  kavandab Euroopa Sotsiaalfondi toel  samalaadse  keskuse rajamist  ka Lasnamäele. Tööharjutuskeskuste laiendamine  on üks  linna abipaketi meetmetest. 

Tööharjutusteenuse eesmärk on eelkõige pikaajalise töötu ettevalmistamine töölkäimiseks ning tema sotsiaalse kaasatuse suurendamine. Tööharjutuse põhiülesandeks on tööharjumuse ja töödistsipliini taastamine ja loomine, töökollektiivis toimetuleku harjutamine, vastutustunde tugevdamine. Oluline on ka tööharjutuse käigus inimesele huvitava, ent samas ka võimetekohase töö väljaselgitamine ning motivatsioonitegurite teadvustamine.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785