Hiiumaal valmib ärihoone

Kärdla Keskväljakul kerkiv AS GMP Grupp ärihoone on jõudnud valmiskõrguse, kolmanda korruseni, kirjutab saarlane.ee.

Ehituse peatöövõtja ASi Gustaf objektijuht Andrei Tuhkru ütles, et loodavad majakarbi valmis jõuda aprillikuu lõpul, siis on oodata ka sarikapidu. Praegu on ehitajad ametis hoone karkassi montaažitööde ja müüriladumisega.

Tuhkru selgitas, et hoone rajamisel kasutatakse unikaalset ja vähekasutatud meetodit – karkassi toestavad sambad valati kohapeal monoliit-raudbetoonist ja vahelagedeks on õõnespaneelid. Selja taha on jäänud müraka hoone vundamendi rajamine, mida Kärdla vesine maapõu ei takistanudki:

“Vundament sai rajatud vaiadele ja pinnas probleemiks polnud, kuna pinnase asemel kannavad hoonet maasse rammitud vaiad,” selgitas Tuhkru. Peatöövõtja AS Gustaf pakub alltöövõttu ka Hiiumaa ehitusettevõtjatele – koostööd tehase ASiga Rammar ja OÜga Berku Eritööd.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed