9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pelgulinna kavandatakse suure elamukvartali ehitust

Tallinna linnavalitsus on vastu võtnud detailplaneeringu, mille kohaselt kavandab arendaja Rohu tänavale praegusele tootmismaale kuuest korterelamust koosnevat elamukvartalit.

Ekspresskinnisvara vahendab, et planeeritav 1,1 hektari suurune maa-ala asub aadressil Rohu tänav 8a. Praegu asuvad kinnistul spoonitehas, kaks suurt halvas tehnilises seisukorras tootmishoonet, kaks katuseta poollagunenud elumaja ja väiksemad kõrvalhooned. Lisaks oli krundil saepuru ladustamiskoht.

Lahendusettepaneku kohaselt rajatakse kinnistule kuus neljakorruselist elamut, mille viimane korrus on katusealune. Kokku on planeeritud kuni 66 korterit. Kavandatavad elamud on lahtise hoonestusviisiga, jälgides tinglikult Saue tänava ehitusjoont. Kaks maja hakkavad paiknema perimetraalselt rajatava tänava ääres, teised on vähese tagasiastega ja nende ette moodustuvad kitsad eesaiad. Samuti on planeeritud ilma piireteta avatud tagaaiad kõrg- ja madalhaljastusega.

Rajatava Saue tänava pikenduse äärde kavandatakse allee ning raudtee ja parkla vahelisele alale tuleb istutada kõrghaljastust. Kinnistu piirile parkla ja raudtee vahele on planeeritud rajada mürakaitseks tugimüür.

Hooned on kavandatud arhitektuurselt lihtsad, eriliste mahuliste liigendusteta. Välisviimistluseks kasutatakse naturaalseid materjale nagu puitlaudis, looduskivi ja krohv. Katusekatte materjaliks tuleb kasutada piirkonda sobivat valtsplekki. Elamutele on kavandatud kõrge soklikorrus, kus asuvad panipaigad ning ühiskasutatavad ruumid.

Detailplaneeringu eskiisporjekti koostas FE Arhitektid OÜ, kinnistu omanikuks on kinnistusraamatu järgi OÜ Kontek.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785