7. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lepa veetorn on 8 miljoniga müügis

Ettevõtjate Elmar Lepa ja Hans H. Luige loodud ning tänavu märtsi algul pankrotistunud Pärnu veetorni arendusettevõtte ASi Suursepa Arendus vara on 11 miljoni kroonise alghinnaga müügis, kirjutab Pärnu Postimees.

Kooskõlastatult pandipidaja AS DNB Nord Banka Eesti filiaaliga müüb ettevõtte pankrotihaldur kaks firmale kuuluvat kinnistut Pärnu linnas, vahendab BNS Ametlikke Teadaandeid.

Kaheksa miljoni kroonise alghinnaga on müügis Pärnu keskturu lähedal Suur-Sepa tänav 13 paiknev 221,9 ruutmeetri suurune kinnistu koos veetorni hoonega. Kinnistu hoonestamiseks on väljastatud projekteerimise tingimused äri- ja eluhoone ehituseks.

Samuti on müügis ettevõttele kuuluv kinnistu Pärnus aadressil Väike-Kuke tänav 7, millel asub 1,5-korruseline elamu pindalaga 126,2 ruutmeetrit. Kinnistu alghinnaks on kolm miljonit krooni.

Enampakkumisel osalemiseks tuleb esitada kirjalik ostupakkumine hiljemalt 23. aprillil.

Varem avaldatud info kohaselt oli ettevõtja Elmar Lepal plaanis veetornist elamu ehitada ning Hans Luigega koos loodi selleks firma. Hiljem süüdistas Luik Leppa, et viimane on temalt arendamiseks laenatud raha kasutanud oma Lepa Kaubakeskuse tarbeks ning nõudis summat tagasi.

Kokkuleppele pooled ei jõudnud ning Luik nõudis Lepa Kaubakeskuse pankrotti, mille kohus ka välja kuulutas. Lepp on selle pankrotiotsuse vaidlustanud.

Krediidiinfo andmeil on AS-i Suursepa Arenduse omanikud võrdsetes osades Luige OÜ Minigert ja Lepa OÜ Lepa Kaubakeskus. Nõukogus on Hans Luik, Elmar Lepp, Tanel Lepp ja Viktor Mahhov.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785